Guvernul a alocat încă 14 milioane de lei pentru biserici

Data publicării:
manastire 1

Alocarea banilor a fost decisă în ultima şedinţă de guvern, scrie Mediafax.

Astfel, prin hotărâre, Guvernul a decis să finanţeze mănăstirile Sfinţii Trei Ierarhi din municipiul Iaşi (500.000 lei), Miclăuşeni din comuna Butea, judeţul Iaşi (500.000 lei), Agapia şi Văratic din comuna Agapia, judeţul Neamţ (câte un milion lei), Buna Vestire din comuna Grădinari, judeţul Olt (două milioane lei), centrele eparhiale Sibiu (200.000 lei), Galaţi (un milion lei) şi Tulcea (1,6 milioane lei) şi centrele eparhiale Nicolae Ivan şi Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca (două milioane lei, respectiv un milion lei), Buna Vestire din Copşa Mică, judeţul Sibiu (450.000 lei) şi Sfântul Ioan Botezătorul Făgăraş din judeţul Braşov (2,35 milioane lei), precum şi Protoieria Tulcea (400.000 lei).

Guvernul a alocat bisericilor alte 6 milioane de lei din Fondul de rezervă

În şedinţele anterioare, Guvernul a alocat de asemenea mai multe milioane de lei pentru biserici, tot din Fondul de rezervă.

Guvernul a alocat, în urmă cu două zile, 6 milioane de lei din fondul de rezervă pentru biserici. Decizia a fost luată în şedinţa de săptămâna trecută iar banii sunt destinaţi finanţării construcţiei a două catedrale, la Madrid şi la Barcelona. Nu este prima dată când Guvernul alocă fonduri bugetare pentru sprijinirea unor biserici. La sfârşitul lunii august, Guvernul a alocat tot 6 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru trei lăcaşe de cult din Iaşi, Cluj şi Gorj: Mănăstirea Nicula, Mănăstirea Tismana şi Centrul Eparhial Iaşi. Suma a fost împărțită în mod egal, câte două milioane de lei pentru fiecare instituție de cult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri