Guvernul a dat bisericilor ultimele 10 milioane de lei din Fondul de Rezervă

Data publicării:
biserica si credinciosi mfax

Banii din Fondul de rezervă al Guvernului sunt împărţiţi discreţionar. Aceasta deşi fondurile pot fi folosite doar în situaţii de urgenţă. Biserica a primit la ultima şedinţă de Guvern 10 milioane de lei, după ce, pe 11 decembrie, Guvernul a mai transferat 20 de milioane de lei la Secretariatul pentru Culte. Sute de milioane de lei s-au dus şi către administraţiile locale. 

Spre exemplu, au fost daţi bani pentru finalizarea unor spitale, pentru şcolile din mai multe judeţe şi pentru penitenciare, dar şi pentru uniformele poliţiştilor.

Situaţiilor de urgenţă le-au revenit mai puţin de două procente din suma totală. Cheltuirea unor sume mari din acest fond pentru proiecte ale autorităţilor locale este însă un obicei vechi al guvernaţilor.

Cel mai mare Fond de rezervă a fost în 2008, în timpul Guvernului Tăriceanu, când primăriile au primit sume mari pentru investiţiile de campanie. De atunci, fondurile la dispoziţia Guvernului s-au redus an de an, însă direcţia pe care au luat-o banii nu diferă.

De altfel, în ultimii ani, atât Consiliul Fiscal, cât şi Curtea de Conturi au criticat de mai multe ori modul în care au fost alocaţi aceşti bani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri