Guvernul expropriază VIP-uri pentru a construi centura Bucureştiului. Trei foşti miniştri vor fi despăgubiţi

Data publicării:
1902 20exproprieri-50419

Pentru modernizarea centurii ocolitoare a municipiului Bucureşti vor fi expropriate în total peste 20 de hectare de teren. Proprietarii de terenuri de pe traseul şoselei de centură vor fi despăgubiţi de Guvern cu 49 de milioane de lei. 317 persoane vor fi expropriate, printre care şi fostul ministru al Industriilor în Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu. El va încasa peste 50.000 de euro pentru un teren de 35.000 de metri pătraţi care, pe timp de criză, şi-ar fi găsit cu greu cumpărători.

Fie că au noroc, fie că ştiau dinainte că aceste drumuri vor trece peste terenurile lor, politicienii profită acum de investiţiile făcute, chiar dacă au ieşit de pe scena politică.

Una din firmele fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, Titan Mar, va fi expropriată de 1500 de metri pătraţi, adică de 2% din terenul pe care îl deţine în localitatea de la marginea Capitalei. Adriean Videanu a reuşit o adevărată performanţă din vânzarea unui teren din Chiajna cu 74 de euro/metrul pătrat, în timp ce mulţi proprietari scot la vânzare terenuri de cinci ori mai ieftine aici.

În replică, fostul ministru susţine că nu îşi doreşte aceşti bani, ci un teren în vecinătatea celui expropriat, cu aceeaşi suprafaţă.

În Mogoşoaia, printre expropriaţi se află şi Daniel Dăianu, actual consilier al premierului Victor Ponta, fost ministru de Finanţe. El va încasa 2600 de euro pe un teren de mărimea unui apartament cu două camere.

„Eu nu am negociat nimic niciodată, nici la precedenta expropriere nu am negociat”, spune Daniel Dăianu la Digi24. Terenul a fost cumpărat „acum mulţi ani, înainte să înceapă criza financiară, înainte de 2008”, subliniază fostul ministru de Finanţe.

Recordul se înregistrează însă în comuna Chitila, unde compania Petrom va primi cel mai mare preţ pe metrul pătrat dintre toţi cei despăgubiţi: 113 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri