Guvernul intenţionează să repatrieze osemintele lui Constantin Brâncuşi

Data publicării:
1-37234

Aflat la Târgu Jiu, el a precizat că procedurile cu statul francez sunt extrem de complicate, iar fără o decizie a instanţei acest lucru nu va fi posibil, relatează Mediafax.

Victor Ponta s-a întâlnit la Târgu Jiu cu primarul municipiului şi cu scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a început de mai mult timp o acţiune de repatriere în România a osemintelor lui Brâncuşi.

Guvernul va prelua cheltuielile pe care le presupune procesul respectiv, a informat premierul, dar fără o decizie a instanţei franceze, repatrierea osemintelor lui Brâncuşi nu va fi posibilă, a precizat Victor Ponta: „Guvernul va angaja o firmă de avocaţi din Franţa, din Paris, pentru că în toate procedurile este nevoie de o hotărâre a judecătorului din Paris pentru ca rămăşiţele lui Constantin Brâncuşi să poată fi deshumate şi aduse la Târgu Jiu”.

Proiectul de repatriere a osemintelor marelui artist presupun şi reamenajări pe care autorităţile le vor face la Hobiţa, acolo unde se află casa părintească a sculptorului, precum şi cimitirul în care acesta ar urma să fie înhumat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri