Guvernul reia construcţiile de complexuri sportive, idee păguboasă în guvernarea Năstase. Liviu Dragnea decide cine sunt beneficiarii

Data publicării:
1-2

Proiectul de construcţie a bazelor sportive care a născut controverse în trecut reintră în atenţia Executivului. De această dată este vorba de adevărate complexuri sportive, iar cel care va decide unde vor răsări aceste construcţii va fi Liviu Dragnea, întrucât ele vor fi finanţate prin Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării.

 

Potrivit Mediafax, Guvernul speră ca prin aceste investiţii să impulsioneze piaţa construcţiilor şi să îmbunătăţească pregătirea sportivilor.

Programul numit „Complexuri sportive” ar urma să fie finanţat din alocaţii de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării şi din alte surse, vizând construcţia de complexuri sportive, finalizarea lucrărilor deja începute şi reabilitarea structurilor existente.

În perioada guvernării lui Adrian Năstase s-au construit peste 400 de săli de sport. Cheltuielile s-au ridicat atunci la 167 de milioane de euro, iar multe dintre baze au fost lăsate în paragină.

Miercuri, Guvernul a avizat şi alocarea de fonduri pentru un stadion de 25.000 de locuri la Braşov. Este vorba de 40 de milioane de euro pentru complexul de cinci stele Braşov Arena, care ar urma să fie gata în cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri