Guvernul stabilește detaliile funeraliilor Reginei Ana și zilele de doliu național

Data publicării:
drapel in berna - agerpres

 

Imediat ce s-a aflat vestea plecării dintre noi a Reginei Ana, Ministerul de Extrerne a desemnat-o pe Anca Elena Opriș, ambasadorul român în Elveția, să se ocupe de aducerea în țară a Reginei.

De asemenea, prin Hotărâre de Guvern, se vor anunța data și durata doliului național în memoria celei trecute la cele veșnice.

De asemenea, Guvernul discută, la această oră, detaliile protocolului care va fi consacrat funeraliilor și rangul ceremoniei funebre, luând în considerare că Regina Ana nu avea cetățenie română, ci dublă cetățenie, engleză și franceză.

Regina Ana a plecat dintre noi la 92 de ani, luni, la 13.45, la Spitalul Morges din Elveția. În ultimele clipe, Regina i-a avut alături pe membri ai familiei, precum și pe Majestatea Sa, Regele Mihai, cel care i-a fost alături vreme 69 de ani.

Casa Regală a anunțat că intenționează ca  data înmormântării să fie la 11 august, iar ceremoniile funerare regale ar urma să cuprindă depunerea trupului Reginei la Castelul Peleș, la Palatul Elisabeta înainte de a fi depus în necropola regală a Catedralei Curtea de Argeș, unde sunt înmormântați regii României, de-a lungul celor 150 de ani de regalitate în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri