Hala Matache, distrusă din calea Bulevardului Uranus

Data publicării:
matache

La Hala Matache, buldozerele nu au mai lăsat nimic în picioare. Acum, primăria are cale liberă să termine lucrarea de infrastructură, care a stagnat timp de aproape doi ani.

În intersecţia Buzeşti - Berzei - Uranus trebuia să fie construit un bulevard cu două benzi pe sens, cu o linie de tramvai pe mijloc. Construcţia a început în 2010, însă este departe de a se fi încheiat.

În 2010, la Hala Matache, proiectul s-a impotmolit complet. În centrul disputei s-a aflat clădirea pieței. Primăria Capitalei a vrut să o demoleze şi să o reconstruiască la 40 de metri mai departe, o idee la care s-au opus vehement mai multe organizaţii non-guvernamentale, care au susţinut că hala este un monument istoric.

După nenumărate plângeri în instanţă şi la poliţie, demolările au început în urmă cu aproximativ o lună. Anii în care proiectul a stat pe loc au însemnat însă un preţ greu de plăţiţ pentru oamenii din zonă, dar şi pentru şoferii din Bucureşti: praf, gropi şi mizerie.

Au fost montate linii de tramvai şi au fost construite staţii pentru călători, dar nu sunt date în folosinţă până când întregul proiect nu este gata. Acum nimeni nu mai avansează nici un termen de finalizare.

Bulevardul Uranus va măsura 12 kilometri în lungime şi va fi o alternativă pentru şoferii care vor să traverseze capitala pe direcţia Nord-Sud. Lucrarea va costa în total 330 de milioane de euro. Numai preţul pentru mutarea halei Matache este, conform experţilor, de circa 4 milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri