Hillary Clinton, în fața Congresului, cu lacrimi în ochi

Data publicării:
2401 20clinton-45472

Patru diplomaţi americani şi-au pierdut viaţa în incident. Discuţiile au fost atât de încinse încât doamna Clinton a uitat de diplomaţie şi chiar a ridicat vocea.

Spiritele s-au încins în clădirea din Capitol Hill după ce senatorii, care o audiau pe Hillary Clinton, au acuzat-o, indirect, că a minţit atunci când a declarat că atacul de la Benghazi nu a fost unul terorist. În sprijinul senatorilor, vin şi declaraţiile autorităţilor algeriene. Acestea au anunţat că unii dintre atacatorii de la complexul energetic In Amenas, au fost implicaţi şi în atacul consulatului american din Benghazi.

Cu vocea tremurândă şi cu lacrimi în ochi, Hillary Clinton s-a arătat copleşită de încărcătura emoţională a tragicului eveniment.

Pe 11 septembrie 2012, clădirea consulatului din Benghazi a fost luată cu asalt de un grup de protestatari înarmaţi, cu puşti automate şi grenade. Ei au incendiat reprezentanţa diplomatică, iar ambasadorul şi ceilalţi trei oficiali americani au murit intoxicaţi cu fum. În urma atentatului, patru oficiali ai Departamentului de Stat, printre care şi şeful securităţii diplomaţilor americani, şi-au dat demisiile sau au fost demişi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri