Hollande și Iohannis, în vizită la laserul de la Măgurele: „Cine ar fi zis că Franţa şi România ar putea fi lideri mondiali în această tehnologie?

Data publicării:
iohannis hollande magurele fb

Președintele francez Francois Hollande, aflat în vizită de stat în România, a mers alături de omologul său Klaus Iohannis la Institutul de cercetare de la Măgurele. Munca cercetătorilor care lucrează la cel mai mare laser din lume a fost lăudată de cei doi şefi de stat. Ei şi-au arătat dorinţa de a continua colaborarea nu doar în domeniul cercetării, ci şi în alte zone strategice ca agricultura şi comerţul.

iohannis hollande magurele fb

Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară este un reper pentru cercetarea în domeniu, aici fiind creat în 1955 primul calculator românesc. În prezent contribuţia Institutului este una esenţială şi recunoscută în lume. Dau ca exemplu Proiectul de fizică nucleară a laserului de pe platforma Măgurele”, a spus președintele român Klaus Iohannis.

„Prezenţa noastră aici confirmă excelenta cooperare dintre România şi Franţa. Este totodată un foarte bun prilej pentru a genera noi oportunităţi în cercetarea ştiinţifică, agricultură, apărare şi securitate, telecomuncaţii şi IT”, a adăugat el.

Laserul de la Măgurele este şi un simbol pe care îl găsim aici, pentru că Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi datorită companiilor care îi susţin, pot implementa aici laserul cel mai puternic din lume. Cine ar fi zis acum câteva zeci de ani că Franţa şi România ar putea fi lideri mondiali în această tehnologie? Datorăm acest lucru nivelului înalt de cercetare din Franţa şi România şi încrederii reciproce”, a spus Francois Hollande.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri