Hotelul de Gheață de la Bâlea, rezervat integral de sărbători

Data publicării:
hotel2

Din zori şi până se lasă noaptea, muncitorii scot blocuri de gheaţă direct din lacul glaciar de la Bâlea. Bucăţile uriaşe de gheaţă sunt, apoi, transportate şi puse una peste alta de zidari.

Muncitorii lucrează tot cu mistria și canciocul, ca la orice construcţie tradiţională. Până acum, 5.000 de cărămizi din gheaţă au fost aşezate în zidul hotelului de la Bâlea Lac.

Hotelul de Gheaţă de anul acesta va avea cu două camere mai mult decât cel din iarna trecută. Lucrările sunt, însă, întârziate cu câteva zile.

Anul acesta am avut un pic de probleme cu vremea, că nu era destul de rece pentru hotel. Erau chiar unu-două grade, ziua. Nu îngheaţă zidurile, nu îngheaţă acoperişul”, spune Varga Attila, șef de lucrări.

Tematica de anul acesta a hotelului este Europa. Cele 14 camere vor avea fiecare numele unei ţări din spaţiul comunitar. Prima la care sculptorii au început să lucreze este cea care poartă numele României. Aici au fost sculptaţi, în gheaţă, Badea Cârţan şi Constantin Brâncuşi.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost inclus, anul acesta, într-un top al celor mai frumoase construcţii de gheaţă din Europa. Sophia este un agent de turism din Germania, care vrea să includă hotelul din România în oferta pentru turiştii nemţi.

Este minunat aici, e o zonă frumoasă şi cred că toţi cei care vor veni aici se vor bucura de asta”, spune Sophia Rast, agent de turism.

De altfel, şi anul acesta, de Sărbători, camerele sunt închiriate tot de turişti străini. „Avem rezervări atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion, venite din partea unor turişti din Marea Britanie şi din Germania”, spune Lidia Bădilă, PR manager.

O noapte în Hotelul de Gheaţă costă 440 de lei, într-o camera dublă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri