Sari la conținut

Hotelurile de epocă au succes la malul mării

O casă veche de peste un secol, transformată recent în hotel, păstrează parfumul de epocă.

Hotelul are o atmosferă foarte ospitalieră, camerele sunt frumoase, luminoase, personalul este amabil. Foarte frumos!”, spune o turistă din Italia.

La acest hotel a fost cazată şi Principesa Maria, care a plecat încântată. Ea a lăsat un mesaj în cartea de oaspeţi: "Mulţumesc pentru tot, la hotel este minunat!".

Arhitectura specifică centrului vechi din Constanţa, dar şi atenţia la detalii au cucerit-o pe Principesa Maria.

A fost o cinste şi o onoare pentru noi să putem găzdui asemenea oaspeţi. De asemenea, ne putem bucura şi de prezenţa multor turişti străini”, a spus Carmen Pătruescu, administratorul hotelului.

Hotelul a fost inaugurat în 2013, cu o investiţie de aproape 500.000 de euro.

Chiar în inima centrului vechi se găseşte şi un hotel proiectat de Daniel Renard, la începutul secolului XX, arhitect francez care şi-a pus amprenta considerabil în Constanţa și unul dintre cei doi arhitecţi ai Cazinoului din Constanţa.

Preţurile la hotelurile istorice diferă, dar sunt mai mici comparativ cu cele din Mamaia. O noapte la un hotel de 3 stele, cu parfum de epocă, îi costă pe turişti 216 lei, iar cazarea pentru două persoane la un hotel vintage de 4 stele costă 259 de lei. În Mamaia, la trei stele, noaptea de cazare costă 290 de lei, iar la patru stele cel puţin 336 de lei.