Iarnă cu temperaturi de aprilie. Maxime de 18-19 grade Celsius în Banat și Oltenia

Data publicării:
meteo soare lac-1

În această dimineață s-au înregistrat 13 grade în Oltenia, dar minus 7 grade la Miercurea Ciuc.

„În partea de vest a țării ajunge foarte repede și foarte ușor o masă de aer cald dinspre bazinul Mării Mediterane și chiar dinspre Nordul Africii. Așadar, temperaturi foarte ridicate. Miercurea Ciuc e într-o depresiune, însă. Acolo aerul foarte rece din zona înaltă de munte coboară pe versanți, se adună aici ca într-o căldare și, prin urmare, dacă nu există vant intens care să modifice puțin situația, va rămâne acolo destul de mult”, explică meteorologul Meda Andrei această diferență de temperatură.

Meteorologul arată că în următoarele 3-4 zile vor fi maxime cuprinse între 8 și 18 grade, „cu precizarea că 18, chiar și 19 grade vom avea în dealurile Banatului, Olteniei, valori foarte ridicate cam în tot vestul, centrul și sudul țării”.

Mai răcoare e în Moldova și se menține cam aceeași idee, 4,5,6 grade în Bucovina. Așadar acolo și stratul de zăpadă se poate menține. Cred că sunt și ceva pârtii în zona Carpaților Orientali, prin județul Neamț”, a spus Meda Andrei.

Meteorologul avertizează că se vor înregistra și câteva precipitații îm perioada următoare.

„O să plouă, mai ales pe parcursul zilei de mâine, în jumătatea de nord a țării, însă slab cantitativ, doar izolat. Dar dimineața și noaptea sunt în continuare șanse de ceață”, spune Meda Andrei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri