IARNĂ GREA. Hipermarketurile au stocuri pentru încă trei zile

Data publicării:
hipermarket legume

Marile magazine au acces limitat la depozitele de alimente. Tirurile nu pot circula pe autostrăzi şi nici pe şoselele de centură. Partea bună este că ninsorile au avut loc în weekend, când magazinele se aprovizionează mai puţin.

Avem un stoc de 3-4 zile pentru produsele de bază, sigur că nu ne putem aproviziona la legume şi fructe proaspete deocamdată. Ne-a prins pe weekend, cu un stoc suplimentar”, a spus Delia Nica, vicepreşedinte al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale.

Cele mai afectate sunt magazinele mici, care de regulă se aprovizionează zilnic.

Nu suntem construiţi în aşa fel încât să avem stocuri pentru o săptămână din toate articolele, dacă avem 50.000 de articole. Trebuie să avem un stoc tampon la produsele de bază”, spune Delia Nica.

Transportatorii asigură că cei care vor merge la cumpărături nu se vor trezi în faţa unor rafturi goale.

„Nu sunt riscuri în sensul acesta, mai ales că prognozele arată că începând de astă-seară ninsorile se vor reduce ca intensitate, deci de mâine practic aprovizionarea se reia cu volumele necesare, aşa cum sunt ele solicitate de către magazine”, a spus Constantin Isac, vicepreşedinte UNTRR.

În iarna anului 2012, hipermaketurile au rămas fără marfă din cauza zăpezilor şi a drumurilor închise. Au fost probleme în Oradea şi în Timişoara. La fel s-a întâmplat şi în Bucureşti, unde rafturile au stat mai mult goale după ce şoseua de centură a fost închisă timp de două zile, iar tirurile nu s-au clintit din loc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri