IARNĂ GREA. Niciun elicopter nu poate participa astăzi la misiuni de salvare

Data publicării:
elicopter iarna


ACTUALIZARE 12.30  Ministerul Apărării Naţionale anunţă că peste 240 de militari participă la acţiunile de deszăpezire în judeţele Vrancea, Brăila, Vâlcea, Buzău şi Galaţi, fiind implicate 17 mijloace tehnice, pentru ajutorarea persoanelor din zonele afectate de căderile masive de zăpadă.

ACTUALIZARE 12.27. Șaizeci de militari de la baza Bobocu - cu patru camioane grele, o freză și două vole – însoțesc misiunea medicală a Spitalului Militar din Focșani, care merge în județul Buzău pentru a interveni în cazul unei urgențe.

Alți 50 de militari de la aceeași bază vor interveni cu patru camioane, două vole și o ambulanță în Galați, pentru un caz medical. Este vorba despre o femei în vârstă, care are nevoie de asistență medicală.  

_________________________________________________________________________

Nici un elicopter nu se va putea ridica, astăzi, de la sol în zonele afectate de viscol şi ninsori. Misiunile de salvare vor fi posibile astăzi doar cu mijloace terestre.

Oficialii speră ca zborurile să poată fi reluate mâine.

În ultimele două zile, 40 de oameni aflaţi în situaţii critice au fost transportaţi la spital cu şapte elicoptere ale Ministerului de Interne. Misiunile au avut loc în judeţele Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea. Printre pacienţi s-au aflat cinci femei însărcinate şi patru copii cu vârste cuprinse între 8 luni şi 5 ani.

Ultima misiune aeriană a avut loc aseară, când o femeie cu probleme cardiace a fost preluată din judeţul Galaţi şi adusă în Capitală.

La această oră, autostrada Bucureşti-Ploieşti este închisă, iar pe autostrada Soarelui nu se circulă între Bucureşti şi Feteşti. Şi în Vrancea, poliţiştii au închis un drum. Iar în Tulcea se circulă cu dificultate.

Corespondenţii Digi 24 se află în zonele afectate deja de zăpadă, unde mai sunt încă oameni ce aşteaptă să fie scoşi din nămeţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri