IARNĂ GREA. Un tren cu 100 de călători a rămas blocat în judeţul Călăraşi

Data publicării:
zapada iarna la sat

Prefectul George Iacob a declarat la Digi24 că circa 60 de călători au plecat spre casele lor pe jos sau cu mijloace auto, iar ceilalţi „sunt în grija primarului”.

Prefectul a dat asigurări că autoritățile locale au ce le trebuie pentru a-i adăposti și hrăni pe pasageri, iar aceștia vor sta acolo până trece vremea rea. „Suntem sub cod, nu pot să risc viața nimănui”, a declarat prefectul, întrebat dacă oamenii vor fi evacuați de la Plătărești.

Oana Brânzan, purtător de cuvânt la CFR, a declarat pentru Digi24 că respectiva garnitură de tren care a rămas blocată aparține Transferoviar. În rețeaua CFR, se circulă în condiții de iarnă, dar toate liniile sunt deschise și sunt echipe de intervenție în teren. Există întârzieri din cauza viscolului, a precizat purtătorul de cuvânt.

Peste 190 de trenuri au fost anulate în aceast dimineaţă. Potrivit datelor transmise de CFR Călători, circulaţia este restricţionată pe opt linii, din cauza sulurilor de zăpadă. Cu toate acestea, compania anunţă că traficul feroviar este deschis pe toate magistralele, dar unele trenuri au întârzieri care ajung la câteva zeci de minute.

CFR Călători anunţă că, de sâmbătă şi până în prezent, aproape 2.200 de călători au cerut restituirea banilor după ce trenurile la care şi-au cumpărat bilete au fost anulate. Sumele returnate până Acum se ridică la peste 150 de mii de lei.

Viscolul pune probleme şi pe Aeroportul Otopeni. Procedurile de degivrare întârzie decolarea avioanelor cu o jumătate de oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri