Iarna vine în ultima decadă din noiembrie

Data publicării:
iarna chiciura mediafax

Condițiile de instalare a iernii în România pot fi îndeplinite după data de 20 noiembrie. Avem temperaturi în jurul valorii de 0 grade, ușor pozitive ziua și negative noaptea”, a anunțat Ion Sandu în ședința convocată de ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe, pe tema pregătirilor pentru iarnă.

„Nu spun că ninge pe 20 noiembrie, spun că după această dată, precipitațiile pot fi sub formă de zăpadă”, a precizat Ion Sandu.

Primele ninsori sunt preconizate de la 1 noiembrie, la munte, iar după 20 noiembrie se vor extinde la nivelul întregii ţări.

Ion Sandu a mai spus că, dacă în decembrie va fi mai frig, în lunile ianuarie şi februarie temperaturile vor fi apropiate de normal. El a adăugat că în luna ianuarie temperatura medie va fi în jurul valorii de minus trei grade.

Directorul ANM a avertizat, însă, că există şi posibilitatea ca în ianuarie şi februarie să existe o săptămână sau 10 zile când temperaturile să scadă şi până la minus 15 grade sau minus 20 de grade.

Ion Sandu a ţinut să sublinieze că nu va fi o iarnă ieşită din comun, ci sunt de așteptat temperaturi medii de aproximativ minus 10 grade Celsius.

În următoarele zile temperaturile se mențin plăcute. Mercurul termometrelor ar putea ajunge la 26 de grade miercuri, în anumite zone din Oltenia:

Meteorologul Meda Andrei a vorbit la Digi24 despre prognoza pentru următoarele zile și următoarele luni, dar și despre recorduri înregistrate în țara noastră pe timpul iernii. Urmăriți-i explicațiile în materialul video de mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri