Iași. Condiții de securitate sporite la facultatea unde un bărbat a amenințat că detonează o bombă

Data publicării:
agresor iasi

Examen în condiții de securitate sporite la Facultatea de Electronică Iaşi, acea facultate în care, săptămâna trecută, a intrat în sala de examen un bărbat cu o bombă şi a ameninţat că o detonează. Acum, ca să prevină orice posibil incident, conducerea Universităţii a luat toate măsurile pentru ca studenţii şi profesorii să fie în siguranţă.

Studenţii Facultăţii de Electronică din Iaşi au fost verificaţi la sânge, înainte de a intra în sala de examen. Au fost controlate bagajele şi documentele de identitate.

Am blocat toate intrările cu excepţia celei din faţă. Dacă sunt persoane care intră pentru alte acţiuni decât cele legate de licenţă sunt insotite de personalul nostru”, a afirmat prof. dr. ing. Ion Bogdan, decanul Facultăţii de Electronică Iaşi.

Chiar dacă sala de examen a fost schimbată, mulţi studenţi şi-au amintit cu teamă momentul în care viaţa lor a fost pusă în pericol.

Am avut emoţii când am intrat. Nu vroiam să vin, dar a trebuit să vin. Cred că încetul cu încetul o să se uite ce-a fost”, susține Gheorghe Moroşan, student.

Săptămâna trecută, un bărbat de 38 de ani a ameninţat că aruncă în aer amfiteatrul în care 40 de studenţi susţineau examenul de licenţă la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi.

Bărbatul, cunoscut ca fiind bolnav de schizofrenie, este internat acum la Spitalul Socola din Iaşi, pentru evaluări psihiatrice. În funcţie de rezultatul acestora, se va stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul atacului. Procurorii îl acuză de terorism, faptă pentru care legea prevede 20 de ani de închisoare.

Citiți și:

Atacatorul din Iași refuză tratamentul psihiatric

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri