Iași. Lifturi vechi și periculoase în spitale

Data publicării:
lift spital

Spitalul de Pediatrie din Iași - cel mai mare din Moldova - are 8 etaje. Sutele de pacienți folosesc zilnic doar două lifturi din patru, pentru că unul este destinat cadrelor medicale, iar altul este doar pentru marfă. Lifturile pentru copii și pentru părinții acestora sunt vechi de peste 40 de ani și nu au fost înlocuite niciodată.

Se strică foarte des, iar spitalul cheltuie bani pentru service si reparatii pentru că nu are bani de investiții. Un lift nou costă câteva sute de mii de lei.

Ieri, unul dintre dispozitive s-a defectat după ce un lanț de la lift s-a rupt, astfel că pacienților le rămâne un singur lift, tot vechi. A fost făcută comanda pentru lanț, dar până va ajunge piesa liftul va rămâne închis.

Conducerea unității medicale susține că în pofida vechimii lor, lifturile nu riscă să se prăbușească deoarece sunt dotate cu trei sisteme de frânare. Probleme tot sunt, pentru că pacienții stau la rând, se înghesuie în lift, iar dacă nu mai au răbdare sunt obligați să urce pe scări, chiar și până la etajul 8.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri