Iași. Locatarii unui bloc sunt speriați de degradarea clădirii

Data publicării:
28112012 20bloc-35686

În primăvară, crăpăturile aveau câţiva centimetri, dar acum sunt atât de mari încât se poate vedea afară. În fiecare moment, tencuiala din tavan se prăbuşeşte. Proprietara unui apartament şi-a abandonat locuinţa, de frică să nu cadă pereţii peste ea.

La fel au făcut şi alte două familii. Locatarii spun că primele crăpaturi au apărut când în zonă au început să se construiască locuinţe noi. Din cauza lucrărilor, dar şi a utilajelor grele care treceau prin cartier, blocul a început să cedeze. Oamenii sunt pur şi simplu disperaţi. Suma pentru reabilitare depăşeşte 200.000 de euro. Un preţ mult prea mare ei. Au încercat să facă şi un credit, însă dosarele le-au fost respinse.

Liliana Popa şi-a făcut o poliţă de asigurare pentru imobil. Plăteşte 100 de euro pe an pentru o sumă asigurată de 35.000 de euro, însă firma nu o despăgubeşte.

„Deşi această poliţă de asigurare cuprinde mai multe riscuri asigurate, de fapt şi de drept, ei nu asigură nimic, toate clauzele acestea sunt alunecoase, interpretabile”, explică Liliana Popa.

Reprezentaţii companiei de asigurări spun că în urma unei expertize făcute de Ministerul Dezvoltării, s-a stabilit că de vină pentru fisuri este tasarea terenului. Poliţa de asigurare nu acoperă daunele provocate de acest fenomen. La rândul lor, cei din primărie precizează că este obligaţia locatarilor să suporte costurile consolidării.

Contactat telefonic de reporterii Digi24, reprezentantul Inspectoratului Teritorial în Construcţii a refuzat pentru moment să comenteze situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri