IAŞI. Şapte minore, obligate să se prostitueze timp de doi ani. Ele aveau până la 30 de clienţi pe zi

Data publicării:
12022013 20proxeneti 20nenorociti-49069

Potrivit rechizitoriului, membrii reţelei îşi racolau victimele din centrele de plasament. Şocant este faptul că una dintre fete a fost răpită de traficanţi anul trecut de la Spitalul de Copii din Iaşi şi dusă în apartamentul unui inculpat.

A fost găsită de procurorii DIICOT în timpul percheziţiilor din decembrie anul trecut.

Fata de 16 ani suferă de epilepsie și a fost internată anul trecut în septembrie. După câteva zile, a dispărut din salon, iar medicii au anunțat poliția.

Procurorii spun că tânăra a fost răpită de pe holul spitalului de Pediatrie și dusă în apartamentul unui proxenet.

Răpite din școli speciale, obligate să se prostitueze

Cazul acestei fete nu este singurul care dă fiori. În acelaşi dosar, alte două adolescente, eleve ale unei școli speciale, au fost răpite.

De asemenea, unul dintre traficanţi ar fi încercat să o vândă pe una dintre fete unor proxeneţi din Italia, cu doar 500 de lei.

Rețeaua de proxenetism a fost pusă la punct în 2010 de câteva familii din Iași. Soți și soții, dar și rude ale acestora, le-au racolat pe minore și le-au forțat să se prostitueze în mai multe apartamente și hoteluri din Iași.

Două ore de odihă, 15-30 de clienți pe zi

Fetele erau ademenite promiţâdu-li-se masa, un loc în care să stea şi jumătate din suma pe care urmau să o câştige din prostituţie. În realitate, acestea erau ţinute în apartamente închiriate şi obligate să întreţină relaţii intime şi cu 15-30 de clienţi pe zi.

Ele aveau dreptul la doar două ore de odihnă. Dacă nu reuşeau să adune zilnic câte 1.000 de lei fiecare, fetele erau ameninţate, infometate sau chiar mutilate. De acelaşi tratament aveau parte şi dacă încercau să ia legatura cu familia ori să fugă.

Clienţii erau găsiţi prin intermediul anunţurilor matrimoniale din presa locală.

Calvarul tinerelor a luat sfârșit la finalul anului trecut, după ce polițiștii au descins în câteva locuințe.

În prezent, patru dintre cei 11 proxeneţi, între care şi un taximetrist care racola clienţi, se afla în arest preventiv, fiind trimişi în judecată pentru trafic de minori.

Stupefiant, avocatul lor a susţinut în faţa judecătorilor că de fapt suspecţii au vrut să le ofere un serviciu tinerelor. Aceeaşi magistraţi care au ascultat scuza absurdă vor pronunţa o pedeapsă care poate ajunge la 15 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri