Iaşi: Târg de bunătăţi naturale pentru masa de sărbători

Data publicării:
20121223 20iasibucate-40136

Chiar de la primele ore ale dimineții, curtea bisericii Toma Cozma din Iași a devenit neîncăpătoare pentru clienții veniți în căutare de bunătăți tradiționale: mezeluri, brânzeturi, cârnăciori şi alte specialităţi. Cum vedetă a sărbătorilor de iarnă este porcul, produsele din carne s-au epuizat primele: porc, vită, produse tradiţionale din zona Maramureşului, cârnaţi de casă, caltaboşi, tobă, costiţă afumată pentru sarmale şi aşa mai departe.

La mare căutare au fost și lactatele, mai ales brânza de burduf, telemeaua de oaie, caşcavalul și urda. Iar prăjiturile și dulcețurile i-au făcut pe vizitatori să se caute adânc în buzunare, pentru că un borcan de gem a costat pînă la 25 de lei. Dintre specialităţi: dulceaţă de păpădie cu lămâie şi portocală, dulceaţă de trandafir, de cătină, de pere, de mure, de zmeură sau de cireşe.

Nu pot lipsi din lista dulce cozonacii, prăjiturile, ciocolata de casă sau turta dulce tradiţională specifică.

Organizatorii spun că vânzările au fost peste așteptări, motiv pentru care cei șase producători prezenți la târg vor mai expune bunătăți tradiționale la Iași anul viitor, de Bobotează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri