Icoane de patrimoniu găsite în timpul raziilor în canalele din zona Gării de Nord

Data publicării:
politist razii

Poliţiştii au intrat în canalele Bucureştiului să caute bunuri furate și au găsit mai multe tablouri și icoane de patrimoniu. Potrivit primelor informații, acestea ar fi fost sustrase din locuința unui cetățean francez stabilit în Capitală. Aici ar fi fost ascunse timp de mai multe săptămâni. 

Au fost ridicați mai mulți suspecți, care sunt audiați de anchetatori.

Oamenii fără adăpost care trăiesc în subteran îi acuză că au aruncat gaze lacrimogene pentru a-i scoate la suprafaţă, dar informația a fost infirmată de oficialii IGPR. Persoanele fără adăpost au aruncat însă asupra polițiștilor cu substanță aurolac.

Mai multe persoane fără adăpost, dar și un om al legii au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Potrivit reprezentanților IGPR, s-a folosit forța, pentru că persoanele fără adăpost i-au atacat pe polițiști.

Condiții precare de igienă

În canalele din Bucureşti trăiesc aproape 2.000 de oameni, potrivit estimărilor organizaţiilor neguvernamentale. Gara de Nord este epicentrul labirintului subteran. Acolo sunt tranzacţionate zilnic kilograme de substanţe interzise, de la aurolac, până la droguri injectabile. Toate consumate fără nicio urmă de igienă.

Nu este de mirare că toţi oamenii din canale sunt bolnavi. Se spune că nouă din zece sunt purtători de HIV. După 1989, în subteran s-a format o adevărată comunitate, cu reguli şi lideri pe care nimeni nu îi contestă.

Urmăriți desfășurarea forțelor de ordine în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri