ICR solicită demiterea directorilor de la Madrid și Istanbul

Data publicării:
ANDREI MARGA-resized

Conducerea ICR a cerut comisiilor reunite pentru cultură și mass-media din Parlament să ia act de solicitare, dar azi nu a fost cvorum la Parlament. Decizia finală oficială nu a fost încă luată.

Și în celelalte cazuri de până acum - la Chișinău, Budapesta, Paris - conducerea ICR a procedat la fel și cererile au fost aprobate de comisiile reunite. 

În aceste două cazuri, conducerea ICR spune că la Madrid și Istanbul s-au desfășurat doar acțiuni mărunte, fără niciun fel de importanță. Andrei Marga spune că aceste acțiuni nu au creat ceva durabil.

Vestea solicitării destituirii a venit ca o surpriză, directoarea ICR Madrid nu știa nimic. În spatele fiecărei destituiri a directorilor ICR din lume a fost câte o poveste. Aceștia au fost numiți de fostul președinte ICR, Horia Roman Patapievici, acum este un alt președinte ICR, Andrei Marga. 

În cazul Madrid, mâine se va emite un comunicat pe puncte privitor la aceste acuzații, calificate drept mincinoase de conducerea ICR Madrid. S-a făcut o evaluare pe anul trecut și cei de la Madrid au aflat abia acum o lună de zile că a fost un raport nesatisfăcător. S-a depus o contestație în scris, imediat, la care nu a venit niciun răspuns. 

Deși încă nu au fost destituiți, se vorbește deja despre un nou director la Madrid, se pare că fără concurs. Este vorba despre o cunoscută traducătoare, Irina Călin. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri