IICCMER a deconspirat alți doi torționari. Ar fi responsabili de moartea a peste 200 de deținuți

Data publicării:
inchisoare experimentul Pitesti

ACTUALIZARE. Este vorba despre Gheorghe Boștină, vinovat de cel puțin 100 de decese, pe care IICCMER îl acuză de infracțiuni împotriva umanității, și Marian Petrescu, vinovat și el de cel puțin 104 de decese, de asemenea acuzat de crime împotriva umanității.

Potrivit datelor de la Evidența Populației, cei doi sunt încă în viață.

IICCMER a sesizat Parchetul în legătură cu cei doi torționari.


Istoricii de la IICCMER au anunțat că odată cu publicarea numelor celor doi torționari vor înainte pe lângă Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PÎCCJ) o sesizare penală pentru ca cei doi să fie cercetați pentru crime împotriva umanității. 

De asemenea, istoricii spun că fostul comandant de penitenciar și fostul locțiitor se fac responsabili de moartea a peste 100 de deținuți politic fiecare. 

IICCMER a anunțat în urmă cu trei ani că, treptat, va face publică lista torționarilor din perioada comunistă. Până acum au fost date publicității cinci astfel de nume. 

Un dosar se află încă pe rol, în instanță. Este vorba despre Ion Ficior, comandantul de la Periprava, care a fost condamnat în primă instanță la 20 de ani de închisoare. 

Un alt dosar a fost clasat. Comandantul de la penitenciarul de la Cernavodă nu a putut fi judecat, din nou, deoarece a mai fost anchetat în trecut pentru faptele lui. 

Fostul comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu a fost condamnat definitiv la 20 de ani pentru cime împotriva umanității.

Citiți și:
Torționarul Ion Ficior, condamnat la 20 de ani de închisoare
Alexandru Vișinescu, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare
A mai pierit o victimă a regimului Vişinescu. Aurora Dumitrescu, închisă în anii 50 în Jilava şi Mislea, s-a stins din viață
A. Vişinescu, în lacrimi la instanţă: "Vă rog să mă lăsaţi să mor. Am fost o slugă până să fiu militar"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri