Imagine excepțională: Turnul Eiffel, lovit de un fulger

Data publicării:
eiffel thunderstorm 1

 

Foto: Bertrand Kulik

Dar chiar și mai excepțional este că momentul a fost imortalizat de un fotograf amator de la fereastra apartamentului său din arondismentul al XV-lea, relatează Le Parisien, potrivit Agerpres.

Fotograful Bertrand Kulik, care se descrie ca fiind "un vânător de fulgere", a profitat de alerta portocalie de furtuni emisă de serviciul de meteorologie din Franța pentru aproximativ treizeci de departamente franceze, inclusiv Ile de France și Paris, în acea noapte. El a făcut fotografia duminică la ora locală 02.07, chiar înainte de a o posta pe pagina sa Flickr. De atunci a făcut înconjurul internetului.

Dar nu trebuie să existe nicio teamă în ceea ce privește monumentul parizian, scrie ziarul. Deși un astfel de eveniment este excepțional, nu este și rar. Fulgerele au lovit, de fapt, de nenumărate ori Turnul Eiffel. Dar, de fiecare dată, paratrăznetele amplasate peste tot în partea din vârf captează sarcina electrica, ceea ce face ca obiectele și persoanele aflate în interiorul clădirii să fie pe deplin protejate.

La data de 21 mai au fost înregistrate 5.762 de fulgere în Franța, conform Keraunos, Observatorul francez de tornade și furtuni severe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri