Imagini exclusive cu deținutul prins la Timișoara

Data publicării:
2401evadat 20prins-45605

Actualizare 17:30 Deținutul a fost prins de către doi gardieni care păzeau centrul Timișoarei. Acesta va fi transportat cu o autospecială către penitenciarul Timișoara.

Aproape cinci sute de gardieni, jandarmi și polițiști au fost pe urmele unui criminal periculos evadat la Timișoara. În cele din urmă, tânarul a fost prins în centrul orașului. Bărbatul a reușit să fugă de sub paza gardienilor când ceruse să fie dus la evidența populației, sub pretext că trebuie să ia o copie după certificatul de naștere al copilului său.

„Am fost foarte stresat, mi s-a produs un şoc când am auzit condamnarea”, explică acesta decizia de a evada.

____________________

Incidentul a avut loc la 11.30. Deținutul, împreună cu alți trei, fusese adus sub pază la Evidența populației, de unde trebuia să scoată o copie a certificatului de naștere. Bărbatul a forțat dispozitivul de pază. Unul dintre paznici a fugit după el, dar l-a pierdut.

Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră. Au fost instalate filtre și au început căutările în centrul orașului.

În vara trecută, el a ucis cu lovituri de cuțit un tânăr de 18 ani, chiar în fața Catedralei metropolitane din Timișoara.

Alexandru Daniel Toma, în vârstă de 21 de ani, a mai fost condamnat, pentru viol, furt și conducere fără permis.

Duminică, un alt deținut a evadat de la penitenciarul Jilava, dar a fost prins după câteva ore. El se bucura de regim de detenție deschis și a dispărut de la locul de muncă.

„Era la Evidența populației pentru reconstituirea certificatului de naștere, în vederea înscrierii unui copil născut dintr-o relație de concubinaj anterioară”, a declarat Ioan Băla, directorul penitenciarului Timișoara.

„Comunicarea sentinței în primă instanță, ieri, poate fi un element care să fi motivat gestul, precum și faptul că nu mai fusese căutat de concubină”, a adăugat el.

„Am trimis o echipă de ofițeri pentru a verifica imaginile de la camerele de supraveghere de la Evidența populației. Cercetările vor fi finalizate după capturarea deținutului, care este prioritară”, a spus el.

„S-a declanșat acțiunea Năvodul, pe raza întregului județ, s-a cerut urmărirea la nivel național, s-au transmis datele despre deținut tuturor structurilor”, a declarat Mirela Drăghicioiu, Inspectoratul de poliție județul Timiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri