Imagini incredibile cu un poliţist constănţean. A lăsat mita pe mal şi a sărit în mare

Data publicării:
politist inotator

Infractori care fug de răspundere penală nu mai sunt de mult o excepţie pentru anchetatori. Un poliţist din Constanţa rămâne însă personajul unuia dintre cele mai originale cazuri printre anchetele recente: avem imaginile care au surprins momentul când bărbatul, suspectat de luare de mită, a încercat să scape de procurori plonjând în apa Mării Negre. A renunţat însă rapid la idee! Între timp a fost condamnat definitiv, după ce a recunoscut că cei 3.000 de euro găsiţi pe barca sa erau mită pentru a închide un dosar.

24 iulie 2015 va rămâne, cu siguranţă, o zi demnă de ţinut minte pentru echipa de poliţişti şi procurori de la DNA care organizau un flagrant a cărui ţintă era poliţistul Laurenţiu Dobre, din Constanţa. Bărbatul tocmai primise, în portul Tomis, 3.000 de euro de la un constănţean căruia îi promisese că îi închide un dosar. A încercat să scape de procurori în apă, însă a fost adus rapid la mal. Imaginile au fost date acum publicităţii'.

Poliţistul a încercat să îi convingă pe anchetatori că sunt pe o pistă greşită.

„Da, ştiu despre ce e vorba!

Bun, unde sunt?

Despre ce e vorba?

Da, a venit Trandafir, Popescu Trandafir, care a încercat să mă mituiască.

Înainte de a vă da denunţătorul banii s-a întocmit un proces verbal, în care s-au trecut seriile banilor.

Cred că ştiu procedura.

O să verificăm dacă banii trecuţi în procesul ăla verbal se regăsesc la dumneavoastră pe barcă sau în altă parte”.

Procurorul a decis ca barca poliţistului să fie percheziţionată, iar banii au fost găsiţi în tricoul acestuia, rămas pe punte.

„Ia uite ce de bani...

De unde provin aceşti bani?

Nu cunosc!

Nu cunoaşteţi?

Presupun, dar nu cunosc!”

Procedura s-a încheiat după confruntarea seriilor banilor cu cele trecute în actele întocmite înainte de flagrant.

În urma flagrantului, poliţistul a fost arestat preventiv, iar apoi trimis în judecată, iar dacă iniţial a negat că ar fi cerut mită, în faţa judecătorilor din Constanţa a recunoscut totul. A fost condamnat definitiv, anul trecut, la doi ani şi opt luni de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri