Imaginile filmate de un pasager din avionul Blue Air aterizat de urgenţă la Bratislava. Panica la momentul căderii măştilor de oxigen

Data actualizării: Data publicării:
panica avion
Unul dintre pasagerii avionului decolat de la Cluj-Napoca şi care ar fi trebuit să ajungă la Dublin a filmat panica declanşată în aeronavă, atunci când măştile de oxigen au căzut.

Călătorie cu emoţii nemărginite pentru pasagerii unui avion Blue Air, care plecase de la Cluj la Dublin. La aproape o oră de la decolare, senzorii care indică depresurizarea cabinei s-au activat, iar aeronava a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Bratislava. Înregistrările făcute în momentul incidentului arată cum măştile de oxigen cad de deasupra, pasagerii şi le fixează ca în instrucţiunile în caz de urgenţă şi încercă să respire cu ajutorul lor.

Unul dintre pasagerii avionului decolat de la Cluj-Napoca şi care ar fi trebuit să ajungă la Dublin a filmat panica declanşată în aeronavă, atunci când măştile de oxigen au căzut.

Iulian Pană, fost pilot: „În momentul în care se aprind senzorii de presiune scăzută în cabină, înseamnă că următorul pas este depresurizarea cabinei şi este acel moment care este prezentat de către însoţitorii de bord când cad măştile din tavanul avionului şi trebuie să le aşezăm într-un anumit fel ca să putem respira”.

Reprezentanţii Blue Air au venit cu explicaţii.

După aproximativ o oră de zbor, comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și a activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant.

Iulian Pană, fost pilot: „Este posibil ca senzorii să se fi aprins în urma unei informaţii greşite venite de la senzorii din cabină”.

Avionul a aterizat fără probleme în Slovacia, pe Aeroportul din Bratislava.

Iulian Pană, fost pilot: „Decizia pilotului a fost foarte bună în acest caz, că a aterizat pe cel mai apropiat aeroport şi nu a pus în pericol viaţa pasagerilor. De altfel, este o procedură standard la toate liniile aeriene”.

Pasagerii au fost preluaţi de un alt avion Blue Air, care ar trebui să-i ducă la destinaţie cu aproximativ cinci ore întârziere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri