IMPARŢIAL. Lucian Boia: Viitorul României depinde de fiecare dintre noi

Data publicării:
3011boia-36171

Istoricul Lucian Boia spune că ar trebui să sărbătorim România în fiecare zi. Un prim pas este ca fiecare roman să-și facă bine meseria.

„Pe mine personal mă deranjează foarte tare complexul de inferioritate care își caută rezolvarea prin complexe de superioritate. Adică suntem leneși, săraci, dar mai inteligenți ca alții. Nu suntem nici mai leneși, nici mai inteligenți. Trebuie să ne normalizăm, sper ca într-o bună zi să dispară complexele astea”, a spus istoricul Lucian Boia, în emisiunea realizată și moderată de Luca Niculescu.

În contextul în care mâine este 1 Decembrie, Luca Niculescu l-a întrebat pe Lucian Boia ce le recomandă românilor să facă: să se duca la parada militară sau să îi citească cartea?

„Nu știu daca trebuie făcut ceva de ziua națională. În fiecare zi ar trebui să fie zi națională. Să încercăm zilnic să... Viitorul României depinde de fiecare dintre noi, să fim buni profesioniști, restul sunt vorbe mari și mie nu-mi plac vorbele mari”, a spus istoricul.

Carte de vizită

- Lucian Boia s-a născut la 1 februarie 1944, la Bucureşti. - Este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, având 45 de ani de carieră în mediul universitar. - A fost secretar general şi vicepreşedinte (1980-1990) al Comisiei Internaţionale de Istorie a Istoriografiei. - Opera sa, foarte amplă şi variată, cuprinde titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză şi germană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri