ÎMPODOBIT CU PERSONAJE DISNEY. Pomul de Crăciun, din aur, de 4,2 milioane de dolari

Data publicării:
22 2011pomcraciun-34755

Pomul de Crăciun din aur, care are formă de carusel, este expus în vitrina uneia dintre cele mai cunoscute bijuterii din Tokyo. Obiectul a fost confecţionat în colaborare cu filiala Walt Disney din Japonia pentru a aniversa 110 ani de la înfiinţarea celebrei companii americane.

„Am folosit aur pur şi bijutierii au făcut manual fiecare piesă Disney. Deşi preţul este de 350 de milioane de yeni, noi credem că merită”, a declarat managerul de bijuterie, Tomoko Ishibashi.

Pomul de Crăciun, cel mai scump obiect cu licenţă Disney scos vreodată la vânzare în Japonia, a fost confecţionat din 40 de kilograme de aur pur, are 2,4 metri înălţime şi o circumferinţă de 1,2 metri.

„Este foarte strălucitor şi aurul este foarte atrăgător. Personajele sunt tare drăguţe şi dacă mă uit bine, arată ca un pom de Crăciun”, adaugă bijutierul Takashi Miura.

Caruselul conţine 50 dintre cele mai populare personaje Disney, printre care Mickey Mouse, Tinkerbell sau Cinderella, montate pe cele 3 platforme rotative. Bijuteria este drapată cu funde, frunze şi lanţuri de aur.

Bijutierii au scos la vânzare şi varianta mini a pomului de Crăciun din aur. Aceasta costă aproape un sfert de milion de dolari, are 25 de centimetri şi 20 de personaje Disney din argint. Dacă şansele sunt slabe ca varianta de 4,2 milioane de dolari să-şi găsească cumpărători, pentru versiunea mini au apărut deja doritori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri