În Constanța a fost amenajată o trecere de pietoni inedită

Data publicării:
trecere

Pe primul sens de mers, pietonul traverseză ca şi până acum. La mijlocul drumului, se face un culoar, care îl obligă să se întoarcă spre partea dreaptă ca să ajungă la următoarea porţiune de marcaj pietonal.

Practic, va sta cu faţa către autoturismele care circulă pe celălalt sens de circulaţie. Dispozitivul are rolul de a-i face pe trecători mai atenţi, pentru că sunt foarte multe cazuri în care pietonii traversează fără se se uite în toate direcţiile.

Poliţiştii rutieri spun că au fost foarte multe cazuri în care şoferii au accidentat oameni pe zebră şi au fugit. Pentru că pietonii loviţi nu au văzut nici măcar marca maşinii nu au putut să dea detalii despre şoferul neatent.

Această nouă trecere de pietoni ar putea să-i responsabilizeze pe trecători, sunt de părere poliţişti de la Serviciul Rutier. Conceptul de traversare cu delimitator este inspirat din străinătate şi a fost introdus în municipiul reședință de județ la insistenţele şefului IPJ Constanţa, în zona Universității Ovidius, locul în care au fost înregistrate cele mai multe accidente cu pietoni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri