În Constanța, mai rău ca la țară

Data publicării:
noroi ok

Cartierul Compozitorilor a fost construit în urmă cu patru ani. Chiar dacă toate casele şi blocurile sunt noi, străzile arată deplorabil. Oamenii fac slalom printre gropi şi-şi fac din ce în ce mai des drum la service cu maşinile.

„Sunt asfaltate... cu gropi multe! Ce să zic, după fiecare ploaie, îţi trebuie cizme, asta trebuie să faci aici. Cizme, şi doar strici maşina, mi-am stricat deja cutia de direcţie”, se plânge un șofer.

„Nici la cea mai mare fundătură din România nu ai să vezi ce am văzut în partea asta. E prima dată când merg prin zonă şi nu mi-am închipuit aşa ceva”, spune o doamnă.

În cartierul rezidenţial nu există trotuare, de asfalt nici nu poate fi vorba, iar în special după zilele ploioase oamenii trebuie să meargă încet, cu grijă, pentru că în zonă sunt doar bălţi şi noroaie.

La şapte kilometri distanţă, alt cartier, aceleaşi probleme.

„Ferească Dumnezeu! Dacă plouă, de aici nu mai ieşi. Nu poţi să ieşi pe picioare, nu cu maşina”, spune un bărbat.

Când plouă, de-abia se poate ieşi din case.

Îmi vin copiii acasă, lasă maşina sus şi trebuie să vină cu cizme încoace ca să poată să intre în curte”, spune un localnic.

Primăria Constanţa, cea responsabilă cu asfaltarea, spune că problema e în curs de rezolvare.

Sunt prinse însă în lista prioritară pe 2016. În primăvară se va începe în aceste două cartiere”, a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

În cartierul Compozitorilor, lucrările ar fi trebuit să fie gata anul trecut. Însă proiectul a fost abandonat, deoarece firma de construcţii a intrat în insolvenţă. Între timp, municipalitatea a organizat o nouă licitaţie, iar societatea câştigătoare are ca termen 30 iunie pentru a asfalta cele zece străzi din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri