În instanță pentru exproprieri. Oamenii care au avut terenuri pe Centura de Sud a Craiovei nu sunt mulțumiți de banii primiți

Data publicării:
exproprieri-1

Pentru terenurile din intravilan, statul a oferit 1,2 euro, pe metrul pătrat, iar pentru cele din extravilan, a oferit aproximativ 0,4-0,5 eurocenți. Oamenii spun însă că au ieşit în pierdere. Asta pentru că au cumpărat terenurile într-o perioadă de boom imobiliar, la preţuri care au ajuns şi la 15-20 de euro pe metrul pătrat.

În prezent, preţul pieţei este de aproximativ 10 euro pe metrul pătrat. Unul dintre proprietari a câştigat deja prima bătălie în instanță. Astfel, în urma procesului, fostul proprietar al terenului a obţinut o sumă de aproape nouă ori mai mare decât cea oferită de CNADNR. Mai exact 7.780 de euro, pentru o suprafaţă de 1.945 de metri pătraţi, în loc de 835 de euro.

În decembrie 2011, statul a publicat o listă cu persoanele care au fost expropriate pentru a se construi drumul, respectiv suma de bani ce i se cuvenea fiecăruia. Până acum, banii nu au fost virați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri