În județul Brașov se va construi primul circuit de Formula 2 din România

Data publicării:
circuit 2

Pasionaţii de curse cu maşini vor putea vedea monoposturile cu sute de cai-putere şi pe circuitul de la Tărlungeni peste doi ani, dacă lucrările vor merge conform planului. Proiectul spune că, în locul unde acum este un câmp părăsit, va fi un complex sportiv întins pe 56 de hectare. Pista va avea o lungime totală de 4.600 de metri.

Autorităţile din comuna Tărlungeni încearcă realizarea proiectului Transilvania Motorland de mai bine de nouă ani de zile. Chiar dacă acum au pornit licitaţia pentru a găsi firma constructoare, primarul nu e prea sigur că circuitul va fi gata în 2015, aşa cum şi-a propus.

„Avem 16 luni perioadă de execuţie, este foarte scurtă perioada, dar totuşi e bine că se demarează, este un proiect ambiţios. Va aduce un plus în ceea ce priveşte economia judeţului”, a spus Iosif Kiss.

Investitiţia pentru Transilvania Motorland se ridică la 88,9 milioane de lei, jumătate din bani sunt fonduri europene, iar cealaltă jumătate provine de la Ministerul Dezvoltării. Ofertele pentru licitaţie sunt aşteptate până în data de 3 aprilie când va fi aleasă firma care va oferi cel mai mic preţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri