În România, drogurile sunt măsluite. Ofițerii antidrog au găsit heroină cu praf de cărămidă

Data publicării:
DROGURI

O doză... la asta visează orice consumator. E în sevraj, tremură, iar ultimii bani îi bagă în buzunarele unui traficant. Nu ştie ce cumpără, dar crede că praful alb îl va face să se simtă mai bine. Praful alb este, de fapt, un amestec de substanţe halucinogene, nicidecum heroina sau cocaina pură pe care cumpărătorul o doreşte.

„În mare parte, o prepară după ochi. Mai alterează drogurile cu diferite substanţe, cum ar fi paracetamol. Am întâlnit, dacă vă vine să credeţi, inclusiv praf de cărămidă. Folosesc râşniţe, folosesc tot felul de blendere, de aparate de mărunţit. Heroina, când este adusă în cantităţi destul de mari, să zicem 5-10 kilograme, poate şi mai mult, se găseşte sub formă comprimată, compresată, precum cărămizile”, explică un ofițer de la Antidrog.

„În mare parte, traficanţii stradali au această obişnuinţă. În primul rând pentru că nu au o putere financiară suficient de mare. Trebuie să ia cel puţin jumătate din cantitatea de droguri pe datorie”, subliniază el.

Cocaina pură vine din America de Sud şi se vinde în Europa de Vest. De multe ori, transporturile trec prin România, dar nu rămân aici. Marii traficanţi europeni îşi vând marfa pură pe bani grei şi vor să scoată cât mai mult profit. Alterează drogurile şi le trimit iar la noi în ţară, de aceasta dată pentru consum. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu heroina adusă din Afganistan, Iran sau Pakistan.

„Pentru piaţa din România, de obicei ajung droguri cu o puritate mai mică, pentru că ele sunt importate în mare măsură din Turcia şi sunt destinate clar pentru piaţa română sau Grecia”, spune ofițerul. „Cu cocaina este un pic altă situaţie. În România, cocaina pentru piaţa românească vine din Spania, Grecia, Olanda”, adaugă el.

Ultima captură importantă de droguri de mare risc din România s-a făcut în urma cu o săptămâna. 25 de kilograme de heroină au gasit polițiștii de la Crima organizată într-o mașina care venea din Turcia. Puritatea era de peste 80 %. Însa stupefiantele erau destinate piețelor din Franța și Olanda. Anul trecut, ofițerii de la Crima organizată au descoperit peste 100 de kilograme de heroină și cocaină destinate consumatorilor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri