În Schengen, măcar cu aeroporturile. Planurile de final de mandat ale preşedintelui Traian Băsescu

Data publicării:
base ankara-2

Preşedintele Traian Băsescu vrea ca, anul acesta, România să intre în Schengen măcar cu aeroporturile. Nu va fi însă uşor - este necesar ca Parlamentul să nu mai umble la Codul Penal, spune şeful statului. Declaraţia a fost făcută în timpul întâlnirii cu membrii comunităţii româneşti din Turcia, unde realizează o vizită oficială de două zile.

Preşedintele Traian Băsescu spune că îşi doreşte ca România să adere la Spaţiul Schengen, însă pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit este nevoie de spijin, mai ales din partea Legislativului:

Poate să mai reuşesc un ultim lucru pentru România - dar pentru asta trebuie să mă ajute şi Parlamentul puţin, să nu mai umble atâta la Codul Penal. Sau dacă umblă, să umble unde trebuie.. Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile. Hai, cu frontierele o mai fi ce-o fi, dar poate până îmi termin mandatul, măcar cu aeroporturile să intrăm în Schengen”, a spus şeful statului la întâlnirea cu membrii comunităţii româneşti din Turcia.

Traian Băsescu mai spune că România dispune în prezent de stabilitate politică, dar trebuie să o şi menţină: „Avem un Guvern stabil, că nu-l mişcăm cu nimic de-acolo. 70%, se apropie de 80% în Parlament, deci România stabilitate politică are, creştere economică are, acolo, mai bine decât multe ţări din Uniunea Europeană. Nu suntem perfecţi, ceea ce ştiţi, desigur. Ne vede toată lumea, noi credem că nu ne vede nimeni. Când mai modificăm un Cod Penal, când mai vrem să ne scoatem, noi, politicienii, din faţa justiţiei, dar altfel, în felul nostru, mergem înainte.

Preşedintele este într-o vizită de două zile la Ankara. Este cea de-a treia călătorie oficială în străinătate pe care o face Traian Băsescu de la începutul anului, după cele din Israel şi Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri