INAUGURARE. Artificii şi concerte pentru finalizarea a 60 de kilometri de autostradă între Sibiu şi Orăştie

Data publicării:
petrecere

 

Mai bine mai târziu decât niciodată, pare a spune primarul Sebeşului, care pune la cale o petrecere de pomină pentru a marca terminarea a 60 de kilometri de autostradă între Sibiu şi Orăştie. Un tronson pentru care autorităţile au cheltuit aproape 400 de milioane de euro.

„Este oarecum o răbufnire sau o mulţumire sufletească datorită faptului că ani de zile Sebeşul a fost vitregit din acest punct de vedere”, declară Adrian Alexandru Dăncilă, primarul Sebeşului.

Primarul a evitat să spună cât costă petrecerea. 10.000 de lei vin din bugetul primăriei, iar restul din sponsorizări.

Nu se pune problema de bani, avem investitori, avem persoane care doresc să contribuie, avem trupe care au spus că organizează şi se implică în acest eveniment”, adaugă edilul.

În timp ce primarul Sebeşului se pregăteşte de chef, şoferii se gândesc la proteste. În ziua inaugurării promit să iasă în stradă pentru o altă autostradă, însă - Sibiu-Piteşti, şosea care a dispărut dintre priorităţile guvernului pe următorii cinci ani.

Drumarii au sărbătorit deja terminarea lucrărilor. Au petrecut cu mici, cârnaţi şi şampanie chiar în tunelul de la Săcel, primul de acest fel de pe o autostradă românească. Cheful a fost organizat de italienii de la Astaldi şi de românii de la Euro Construct, care au mai lucrat şi la şoseaua Bucureşti - Ploieşti, dar şi la cei 32 de kilometri de drum de mare viteză dintre Arad şi Timişoara, autostrada care a suferit cele mai multe reparaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri