Galerie Foto Încă un container cu 11 tone de deșeuri, descoperit în portul Constanța. Transportul fusese trimis din Norvegia

Data publicării:
Deșeuri din componente auto
Un container cu deșeuri auto provenind din Norvegia a fost descoperit în Portul Constanța Sud Agigea Foto: Poliția de Frontieră

Un nou container încărcat cu deșeuri neconforme a fost descoperit în portul Constanța Sud Agigea. De data aceasta, containerul venea în Norvegia, după ce în urmă cu câteva zile autoritățile depistaseră, tot în portul Constanța, un container cu 25 de tone de cauciuc uzat din Marea Britanie.

Polițiștii au efectuat controlul miercuri, în urma primirii unor informații. În acte, containerul din Norvegia figura ca transportând părți și accesorii auto „cu un grad de uzură de 15%”. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11 tone şi erau destinate unei firme din judeţul Suceava, care desfășoară activități de import în România.

În realitate, în urma verificărilor, s-a constatat că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate. 

Ca urmare, containerul cu transportul în cauză a fost returnat către țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Containerul cu 25 de tone de cauciuc uzat, descoperit în portul Constanța în urmă cu câteva zile, era destinat unei firme din județul Vâlcea.

Deșeuri auto neconforme, descoperite într-un container în Portul Constanța Foto: Poliția de Frontieră
Deșeuri auto neconforme, descoperite într-un container în Portul Constanța Foto: Poliția de Frontieră

Citiți și: Ministrul Mediului: E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai multe organizații criminale în jurul importului ilegal de gunoi

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri