Video Incendiile de vegetație uscată iau amploare în Tulcea. 110 hectare au ars sâmbătă în Delta Dunării. Pompierii au intervenit

Data actualizării: Data publicării:
incendiu delta dunarii
110 hectare de vegetație uscată au ars în Delta Dunării. Sursa foto colaj: ISU Tulcea

Peste 100 de hectare de vegetație uscată s-au făcut scrum în Delta Dunării, iar pompierii au intervenit atât pe uscat, cât și pe apă, pentru a izola focarele.

Incendiile de vegetaţie uscată au început să ia amploare în judeţul Tulcea o dată cu topirea zăpezilor de pe câmpuri, numai în cursul zilei de sâmbătă, 25 februarie, pompierii tulceni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru limitarea şi stingerea focului la peste 110 hectare de terenuri cu vegetaţie uscată, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat ISU Tulcea, în apropierea localităţii Dunăvăţul de Jos au ars aproximativ 100 de ha de vegetaţie uscată şi palustră, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea fiind nevoiţi să intervină atât pe uscat cu autospeciala de intervenţie cât şi pe apă cu o ambarcaţiune pentru a limita extinderea flăcărilor şi stingerea acestora.

Salvatorii din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag au intervenit la două incendii care puteau pune în pericol obiective economice în Sarichioi şi Zebil. Intervenţia rapidă a acestora dar şi a SVSU Sarichioi a făcut ca pagubele sa fie limitate la aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată şi stuf.

Toate incendiile au avut ca şi cauză probabilă focul deschis în spaţii deschise.

Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă încă o dată cetăţenilor şi îi roagă să fie responsabili. Incendierea suprafeţelor de teren de vegetaţie uscată şi palustră este interzisă, iar riscul ca aceste incendii să se propage este unul mărit şi creşte proporţionale cu puterea vântului. De asemenea, şi incendierea suprafeţelor agricole este interzisă, iar sancţiunile prevăzute de lege sunt unele mari şi pot ajunge chiar şi la oprirea plăţii subvenţiilor de către APIA.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri