Incendiu la o hală care depozita 285.000 metri liniari de arhivă. ISU: Documentele în mare parte, afectate

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu Darasti Ilfov 260517 (2)

Un incendiu de proporţii a izbucnit la un depozit situat în Ilfov. În depozit se află arhiva mai multor companii, respectiv 285.000 de metri liniari de documente.

Incendiu Darasti Ilfov 260517 (1)
Incendiu Darasti Ilfov 260517 (1)

Galerie FOTO: WhatsApp

ACTUALIZARE 22.40. Intervenţia durează de patru ore şi este dificilă, a declarat pentru Digi24 Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU.

Hala, care era pe structură metalică, s-a prăbuşit parţial la nivelul acoperişului. Din cauza căldurii există riscul prăbuşirii integrale a halei, ceea ce a impus intervenţia pompierilor cu autospeciale de stingere a focului de la înălţime.

În hală erau depozitate materiale pentru arhive - hârtie şi componente electronice - afectate în cea mai mare proporţie, a spus Daniel Vasile.

Pompierii s-au confruntat cu probleme generate de cantitatea de apă pe care o necesită autospecialele de intervenţie. O parte din ele au fost nevoite să alimenteze din localităţile învecinate, pe lângă apa găsită în rezervoare.


Cel care a sunat la 112 pentru a semnala incendiul a fost paznicul. Directorul companiei care deţine aceste depozite a declarat că nu ar trebui să fie persoane în interior.

La faţa locului intervin pompierii cu 15 autospeciale şi patru autoscări.

Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

Fumul este extrem de dens, iar intervenţia este dificilă.

Hala este situată în câmp deschis, şi nu există riscul ca flăcările să se întindă spre clădirile din apropiere.

Clădirea era prevăzută cu sistem special de stingere pe bază de gaz, care însă nu a făcut faţă. Deocamdată nu se pot emite ipoteze privind cauza izbucnirii focului.

Ştire în curs de actualizare - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri