Incendiu periculos la o hală din Ilfov unde sunt bazine cu acetonă și saci cu nitrat de amoniu. Populația, avertizată prin RO-ALERT

Data actualizării: Data publicării:
incendiu hala dascalu jud ilfov
Foto: ISU București Ilfov

Un incendiu la o hală de producție din localitatea Dascălu, județul Ilfov, a izbucnit sâmbătă seara. Construcția nu are spații învecinate la care flăcările se pot extinde, însă în interiorul său sunt bazine cu acetonă și alte substanțe ușor inflamabile.

Cel mai mare pericol l-a reprezentat existența unor saci cu azotat de amoniu, substanța care a fost cauza tragediei de la Mihăilești din 2004, soldată cu 18 morți.

incendiu bucuresti 3
incendiu bucuresti 3

ACTUALIZARE ORA 23:00. Sacii cu azotat de amoniu se aflau la 10-15 metri de locul unde flăcările se manifestau cu violență, dar cu ajutorul unui utilaj, pompierii au reușit mutarea lor, a precizat la Digi24 Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București - Ilfov. Pericolul s-a mai diminuat, dar focul este în continuare violent și degajează o coloană groasă de fum care este purtată de vânt spre localitatea Gagu.

La fața locului acționează 18 autospeciale ale ISU București, dar se acționează cu prudență, de la distanță și probabil va mai dura până la lichidarea incendiului.

Pompierii au fost nevoiți să se alimenteze cu apă de la un operator economic aflat la 14 km distanță.

Hala se află la circa 400 de metri de drumul județean, iar autoritățile cer populației să stea acasă, cu geamurile închise și mai ales să nu vină la fața locului. Eventualii gură-cască și amatorii de filme cu telefonul - care n-au lipsit - vor fi îndepărtați cu poliția.

ACTUALIZARE ORA 22:10  Populația a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert cu privire la incendiul din județul Ilfov, de mesaj fiind vizați localnicii din comuna Dascălu, unde se află hala care a luat foc, dar și oamenii aflați pe o rază de 6 kilometri distanță, relatează Mediafax.

Hala care a luat foc are aproximativ 1.000 de mp, iar arderea este generalizată.


La intervenție se află 16 mașini de stingere, două autoscări și două echipaje SMURD. În zonă sunt resurse limitate de apă.

Pentru stingerea focului acționează 16 autospeciale, două autoscări și 2 echipaje SMURD.

Misiunea lor este îngreunată de faptul că în zonă există resurse limitate de apă.

Localitatea Dascălu se află la circa 17 kilometri de București.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri