Sari la conținut

Incendiu în Parcul Natural Văcăreşti unde arde vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi

Potrivit oficialilor ISU Bucureşti - Ilfov, incendiul a fost localizat astfel că nu există riscul să se extindă pe o suprafaţă mai mare. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii lucrează pentru stingerea focarelor care s-ar putea reaprinde.

Este a patra intervenţie în Parcul Văcăreşti în această săptămână, cel mai mare dintre incendiile la care au fost solicitaţi pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov fiind cel de marţi când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.