Incendiu într-o casă unde se aflau 20 de saci cu azotat de amoniu

Data publicării:
incendiu

O casă, anexele din gospodărie, un magazin şi patru maşini au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un incendiu izbucnit în localitatea Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, pompierii scoţând din locuinţă aproximativ 20 de saci de azotat de amoniu care prezentau risc iminent de explozie. Focul a pornit de la un scurtcircuit produs la unul dintre autovehicule.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 23.00, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

”Primele echipaje de la Secţia de Pompieri Năsăud, cu două autospeciale de lucru cu apă şi un echipaj de prim ajutor SMURD au găsit o suprafaţă mare afectată de incendiu, ce ameninţa să se extindă si la gospodăriile învecinate. Succesiv, au fost alocate efective suplimentare de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi o autospecială de intervenţie la înălţime”, potrivit ISU Bistriţa. 

În casa care a luat foc se aflau 15 – 20 de saci de azotat de amoniu care reprezentau un pericol imenent de explozie.

La intervenţie au participat şi aproximativ 50 de săteni.

”În casa cuprinsă de flăcări înalte de aproximativ 5 – 7 metri locuiau trei familii înrudite, din fericire, toate persoanele au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă. O femeie în vârstă de 71 de ani a suferit un atac de panică, a fost preluată de echipajul de prim ajutor SMURD. Nu s-a impus transportul acesteia la spital”, arată sursa citată. 

Potrivit ISU Bistriţa, au ars o casă, anexele, un magazin, patru maşini parcate în curtea interioare şi o parte dintr-o anexă gospodărească învecinată, suprafaţa totală afectată fiind de peste 400 - 500 de metri pătraţi.

Din primele informaţii, incendiul ar fi fost cauzat de un scurtcircuit la una dintre maşinile aflate în curte.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri