Incendiu la Penitenciarul Oradea. Doi deţinuţi şi doi gardieni au ajuns la spital

Data actualizării: Data publicării:
penitenciar oradea
foto: Memoria Rezistenţei

Doi deţinuţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului din Oradea au ajuns marţi după-amiază la spital, intoxicaţi cu fum, în urma unui incendiu produs în închisoare. Potrivit unor informaţii, un deţinut a dat foc unei saltele.

Incidentul s-a petrecut marţi, în jurul orei 12:30. Imediat ce au văzut că deţinutul a dat foc saltelei într-o încăpere de la parterul închisorii, angajaţii Penitenciarului din Oradea au intervenit să stingă flăcările. Chiar dacă aceştia au reuşit să lichideze incendiul în câteva minute, a fost cerută intervenţia pompierilor din cadrul ISU Crişana.

“La fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospeciala de transport victime multiple, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, a anunţat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Echipajele medicale au acordat îngrijiri unui număr de patru persoane, din care doi deținuți și doi angajați ai penitenciarului. Aceştia se intoxicaseră cu fum şi au fost transportaţi apoi la spital.

Bărbatul care a dat foc saltelei își execută pedeapsa în regim de maximă siguranță, au relatat jurnaliştii de la Bihoreanul. Este un regim care se aplică infractorilor condamnaţi la închisoare pe viaţă sau care au fost trimişi după gratii pentru mai mult de 13 ani, dar şi celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri