Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit rapid

Data actualizării: Data publicării:
incendiu spital cfr cluj napoca
Un incendiu a avut loc într-un corp al Spitalului CFR Cluj-Napoca. Foto: ISU Cluj

Momente de panică în această dimineață la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Un incendiu a izbucnit într-o baie din secția Interne. Trei pacienți au fost evacuați. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, a declarat, la Digi24: “La ora 6:43 în această dimineață, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic de urgență 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit detașamentul 1 de pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat în toaleta Secției de Boli Interne de la etajul 1, a ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente.

Pompierii militari au localizat incendiul în aproximativ un minut de la sosirea la locul evenimentului, respectiv ora 6:49 de minute.

În urma incendiului a fost inundat cu fum etajul 1 al corpului Interne. 3 pacienți au fost evacuați iar alții au fost relocați în saloane de către personalul medical.

Din informațiile pe care le avem, rezultă că ar fi fost un număr de 11 pacienți pe acea secție. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incendiu”.

Spitalul CFR Cluj-Napoca, amendat în 2019, nu a solicitat autorizație de securitate la incendiu

Spitalul CFR Cluj-Napoca nu a solicitat și nu a obținut autorizația de securitate la incendiu aferente pentru două avize. În urma celor constatate, spitalul a primit o sancțiune contravențională de 50000 lei, potrivit Mediafax.

În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, instituția nu a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri