Incendiul dintr-un bloc din București a fost stins. Două persoane au fost duse la spital

Data actualizării: Data publicării:
masina de pompieri langa blocuri de pe bulevardul iancu de hunedoara din bucuresti
Un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al unui bloc de pe bulevardul Iancu de Hunedoara din București. Foto: ISU București

30 de persoane au fost evacuate în această dimineață dintr-un bloc din Capitală după ce un incendiu a izbucnit la ultimul etaj. O adolescentă și o vârstnică au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost intoxicate cu fum.

ACTUALIZARE 09:10 Purtătorul de cuvânt al ISU București a declarat că nu mai sunt probleme la intervenția în cazul incendiului izbucnit la ultimul etaj al unui bloc de pe bulevardul Iancu de Hunedoara din București.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: "Nu mai sunt probleme. Se fac verificări în apartamentul de unde a izbucnit incendiul, pentru că a fost o ardere foarte intensă, în urma căreia toate bunurile din interior au fost distruse și este necesar să se verifice fiecarte spațiu al acelui apartament, pentru a identifica eventualele focare rămase.

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 7.30. Inițial, a fost vorba doar de o informare privind o degajare de fum, însă pe măsură ce resursele noastre se apropiau de locul intervenției au mai fost și alte apeluri care ne-au condus spre ideea că este o intervenție de amploare.

30 de locatari, în special de la etajul 8, au fost evacuați. Avem și două persoane care au o ușoară expunere la fum. La o primă evaluare, sunt în afara oricărui pericol. Este vorba de o fată de 16 ani, care a fost dusă la Spitalul Grigore Alexandrescu, și o persoană de 81 de ani, dusă la Spitalul Floreasca.

În acest moment nu mai există niciun pericol. Nu există persoane rănite foarte grav, având în vedere ce intensitate a avut incendiul, flăcări foarte mari și temperatură foarte ridicată în interiorul acestui apartament.

Incendiul a fost observat și anunțat foarte târziu la 112. În acest timp s-a dezvoltat foarte mult, ferestrele au fost distruse în totalitate, flăcările și fumul au ieșit către exterior și casa scării. Nu am găsit proprietarul apartamentului.

S-a auzit explozie în interior, probabil și de la aparatele electrocasnice".

Locatară din bloc: Era ora 7 dimineața. Ne-au evacuat rapid din bloc pompierii. Cam la 7 și 5 am reușit să ieșim toți din casă. A luat foc undeva sus, se simțea fumul, se auzeau geamurile sparte.

Locatară din bloc: Eu stau la etajul 1 aici, și am văzut fum și când am ieșit aici am văzut două mașini de poliție. Ce s-a întâmplat la noi în bloc... și pe urmă au început să vină pompierii. Păi mi-a venit rău.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Este o misiune extrem de dificilă pentru pompierii din București, din cauza faptului că fumul este foarte dens, dar și pentru că flăcările s-au extins și la alte apartamente.

În urmă cu aproximativ 30 de minute a izbucnit acest incendiu la ultimul etaj al unui bloc din centrul Capitalei.

Acolo a mers Detașamentul special de salvatori al pompierilor. Sunt militari care au rolul de a verifica fiecare apartament, de a salva oamenii blocați în locuințe.

Au fost evacuate 30 de persoane.

Sunt zeci de militari care intervin inclusiv de la înălțime, cu autoscări, pentru a stinge flăcările.

Știm de la ISU București că incendiul este ținut sub control de pompieri, nu se mai poate extinde.

Salvatorii mai au nevoie de aproximativ o oră pentru a stinge complet flăcările. Au 9 autospeciale de stingere, 3 autoscări, inclusiv paramedici SMURD au fost aduși pe Bulevardul Iancu de Hunedoara din Capitală, pentru a acorda primul ajutor, dacă este cazul, dacă sunt persoane rănite sau dacă au fost oameni cu atacuri de panică în urma acestui incendiu.

Două persoane au fost transportate la spital. Este vorba de o fată de 16 ani, care a fost dusă la Spitalul Grigore Alexandrescu, și de o femeie de 81 de ani, dusă la Spitalul Floreasca.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri