Incendiu la un garaj lipit de un liceu din Gheorgheni. Sute de elevi și de profesori au fost evacuați de urgență

Data publicării:
masina de pompieri cu o coloana de fum in spate
Mașină de pompieri. Foto: Inquam Photos / George Călin

Un incendiu a izbucnit la un garaj lipit de clădirea unui liceu din Gheorgheni, toţi elevii şi profesorii din imobilul şcolar fiind evacuaţi. Două eleve au suferit atac de panică.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, cele două eleve, ambele în vârstă de 15 ani au fost asistate medical de către echipajul SMURD, iar ulterior, una dintre acestea a fost preluată şi transportată la Spitalul Municipal Gheorgheni. Cea de-a doua elevă, însoţită de tutore, a refuzat transportul la spital.

Sursa citată a precizat că incendiul a izbucnit la un garaj de 20 metri pătraţi, lipit de clădirea liceului.

"La sosirea echipajelor, ardea un garaj lipit de clădirea unui liceu, în care se afla un autoturism, proprietatea liceului şi anvelope depozitate. În acest moment, incendiul este localizat. Sunt afectate un autoturism şi în jur de 8 anvelope. (...) Conform procedurii în caz de incendiu, au fost evacuaţi preventiv toţi copiii şi profesorii din clădire, aproximativ 300 elevi şi 25 cadre didactice, în curtea liceului", a informat ISU Harghita.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri