Incendiu Piatra Neamţ. Tânărul cu arsuri grave a fost operat la Iaşi

Data actualizării: Data publicării:
tanar ars

Bărbatul care a fost rănit în explozia de la Piatra Neamț a fost operat la Iași. Având în vedere că are arsuri pe mai mult de 70% din suprafața corpului, medicii sunt rezervați cu privire la modul în care va evolua și se pune problema să fie transportat la o clinică din Belgia.

ACTUALIZARE 8:50 Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat joi dimineața la Digi24 că starea tânărului, care se află la terapie intensivă la Spitalul. Spiridon din Iași, este foarte gravă. Bărbatul va fi transportat în Belgia. „În acest moment, paturile pentru marii arși sunt ocupate și atunci când un nou caz va excede posibilitatea de tratament, vom lua decizia de a-l transfera” în străinătate, a declarat Sorina Pintea.

Întrebată de ce tânărul nu a fost transferat în Belgia încă de miercuri, ministrul a spus că nu face decât să asculte specialiștii și medicii, iar în momentul în care transferul poate fi efectuat, acesta va avea loc.


Tânărul de 28 de ani a reuşit să iasă singur din apartamentul în care s-a produs explozia. Imediat a fost preluat de medicii din Piatra Neamț, care au solicitat ajutorul unor alte centre medicale. Bărbatul a fost transportat la Iași, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Cel mai probabil joi dimineață se va decide transportarea sa la o unitate medical din Belgia.

Citiți și:  UPDATE. Tânărul ars în proporţie de 70% în explozia de la Piatra Neamţ va pleca spre Belgia

Raed Arafat reacționează în cazul tânărului ars refuzat de trei spitale din București: Nu am știut de pacientul respectiv

Alte două persoane au fost duse la spital, iar medicii spun că sunt în afara oricărui pericol.

Alarma la 112 s-a dat la ora 13 şi 40 de minute. Imediat, 30 de pompieri au ajuns la faţa locului şi au început să lupte cu focul izbucnit la etajul trei al unui bloc, care s-a extins rapid la ultimul etaj.

Prioritatea pompierilor a fost să salveze o femeie care se refugiase de teama flăcărilor pe balcon. Cu ajutorul unei autoscări, au reuşit să o aducă la loc sigur.

Citiți și: Explozie într-un bloc din Piatra Neamț. Imagini dramatice cu o femeie la balcon

Alţi zeci de oameni au ieşit singuri din imobilul cuprins de foc, doar cu hainele de pe ei.
O tânără a ajuns în grabă la locul incendiului, când a aflat că blocul în care locuiesc părinţii ei a luat foc.

„Multumesc lui Dumnezeu că nu erau acasa. Că lucrurile materiale, mulțumesc lui D-zeu, o să le facem”, spune tânăra plângând.

Pompierii au reuşit să stingă focul după aproximativ o oră şi jumătate.

Explozia și incendiul au avariat 12 apartamente, iar pompierii au rămas peste noapte în preajma blocului, ca să fie siguri că nu mai este rămas vreun focar.

Cauza exploziei se presupune a fi o acumulare de gaze.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri