Incendiu puternic la Seminarul Teologic din Suceava. Mare parte din clădire a fost distrusă

Data publicării:
incendiu seminar

 

FOTO monitorul sv.ro

ACTUALIZARE 11.44. Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că elevii Seminarului Teologic distrus în incendiul izbucnit joi dimineață vor fi mutați în spaţiile libere ale Colegiului "Petru Muşat" din Suceava şi că vor fi alocate fonduri pentru reconstrucţia acestui seminar.


Pentru stingerea incendiului se acţionează cu 15 autospeciale şi intervin şi pompieri voluntari, iar focul a mistuit mare parte din clădirea Seminarului Teologic, care este construită din lemn.

Focul s-a extins şi spre patru garaje din apropiere, în care nu sunt maşini, într-unul din acestea fiind depozitate mai multe instrumente muzicale ale seminariştilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat că la ora izbucnirii incendiului în clădirea Seminarului Teologic se aflau 59 de elevi, cadre didactice şi personal auxiliar, care au reușit să iasă din imobil, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Incendiul la clădirea Seminarului Teologic din municipiul Suceava, instituție aflată în curtea Mănăstirii "Sfântul Ioan cel Nou", a fost anunţat în jurul orei 9.00, iar primele informații arată că focul a izbucnit, cel mai probabil, de la tabloul electric al imobilului.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Mitropolitul Dosoftei" a fost înființat în anul 1991, aici studiind peste 200 de elevi, repartizați în șase clase de învățământ la zi filieră vocaţională, profil teologic, specializarea pastorală și trei clase de învățământ cu frecvență redusă filieră teoretică, profil uman, specializarea filologie, potrivit site-ului instituției de învățământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri