Video&Foto Incendiu violent lângă București. Arde un depozit de materiale reciclabile. Pompierii nu au acces la apă în apropiere

Data actualizării: Data publicării:
incendiu
Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile în zona Popești-Leordeni, în apropiere de șoseaua de centură Foto: captură video Digi24

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineață la periferia Bucureștiului, în apropiere de șoseaua de centură, în zona Popești-Leordeni, unde a luat foc un depozit de materiale reciclabile. S-a format un nor dens de fum negru, iar locuitorii din zonă au fost avertizați prin mesaj RO-Alert. La fața locului intervin forțe impresionante.

Incendiu la un depozit de materiale reciclabile din Popești-Leordeni Foto: Inquam Photos / George Călin
Incendiu la un depozit de materiale reciclabile din Popești-Leordeni Foto: Inquam Photos / George Călin

ACTUALIZARE 09.30: Incendiul izbucnit în curtea firmei din Popești-Leordeni a fost localizat, a anunțat ISU București-Ilfov.

„Incendiul este localizat. Se redimensionează dispozitivul, rămân 12 autospeciale de stingere la caz”, au transmis pompierii.

Incendiul a avut loc în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere din localitatea Popești-Leordeni.

ACTUALIZARE 08:00 Pompierii nu au acces la surse de apă în apropierea halei din Popești-Leordeni unde are loc incendiul, iar astfel autospecialele trebuie să realimenteze din apropierea șoselei de centură a Bucureștiului.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „În curtea interioară acestui operator economic sunt stive cu materiale electrocasnice depozitate în vederea distrugerii și reciclării, în special frigidere. Sunt stive de peste 5-6 metri înălțime. Incendiul s-a dezvoltat foarte repede în zona deschisă din curte către această hală din spatele meu.

În acest moment este afectată o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Flăcările erau vizibile încă din zona de acces al primelor autospeciale de intervenție, astfel că a fost luată decizia de suplimentare progresivă.

Sunt 20 de autospeciale de stingere care intervin în acest moment la fața locului, prim-ajutor, descarcerare, autoscări și toate celelalte resurse necesare.

Este și o degajare foarte mare de fum care a impus transmiterea unui mesaj RO-ALERT.

Deși este o zonă industrială și nu sunt locuințe, în imediata apropiere este șoseaua de centură tranzitată și este important ca oamenii să cunoască acest lucru și să faciliteze pe cât posibil deplasarea autospecialelor de intervenție.

Principala problemă pe care o întâmpinăm este faptul că nu există resurse de alimentare cu apă sub nicio formă, iar toate autospecialele care refulează apă ulterior merg spre alimentare către șoseaua de centură la alți operatori economici unde am identificat hidranți și rezerve de apă. Aceasta este de fapt cea mai mare problemă a intervenției.

Pe unele porțiuni ale halei incendiul a fost localizat și cel puțin flăcările au o intensitate mult mai redusă, însă în curtea interioară unde sunt aceste stive foarte înalte incendiul are o manifestare foarte puternică.

Nu sunt persoane rănite iar angajații care erau în interior la momentul producerii evenimentului au fost îndepărtați de primele echipe de intervenție, având în vedere că exista un pericol foarte mare. Au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le-au avut la dispoziție, însă nu a fost posibil”.

ACTUALIZARE 7:20. Incendiul a izbucnit în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere vechi, la intersecția Șoselei de Centură cu Șoseaua Olteniței.  Flăcările au o intensitate foarte mare, având peste 5-6 metri înălțime și au afectat inclusiv halele de depozitare. 

ACTUALIZARE 7:00. Locuitorii din zonă au fost avertizați printr-un mesaj RO-Alert: „Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoproecție”.

Există pericolul ca flăcările să se extindă și la proprietățile învecinate. Flăcările sunt mari și degajă o coloană densă de fum negru. Pompierii intervin cu 15 autospeciale, iar din cauza fumului traficul în zonă este afectat, conducătorii auto fiind rugați să degajeze zona.

Șapte persoane au fost evacuate. Nu sunt informații că ar fi victime, dar în zonă sunt trimise și ambulanțe.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri